söndag 22 november 2009

Protokoll från Byggsamrådsmötet

Vi har fått protokoll som upprättades i samband med mötet den 13 november. Där står vilka krav som vi har på oss för att huset ska kunna godkännas och för att kunna ställa krav på hustillverkaren. Vi ska till exempel under ett års tid mäta energiförbrukningen och sedan lämna in den redovisningen till kommunen, för att kunna se om tillverkarens energideklaration stämmer.

Vi ska utföra egenkontroll under bygget och enligt kommunens förslag var det enklast att fotografera alla moment under processen, från projekteringen av grunden till det slutliga godkännandet. Kontroller och intyg ska löpande sändas till byggnadsnämnden då det gäller:
* grundbotten
* bärande stomme
* Imkanal
* Eldstad och rökkanal
* Varmvattentemperatur vid tappställe
* Tätskikt i våtrum

Anmälningar till byggnadsinspektionen ska göras:
- När arbetena påbörjas
- När arbetena färdigställs.

Det var ett givande möte och vi fick många konkreta och handfasta råd, men vi undrar varför man inte har sådana här möten som man kan gå på innan man bestämmer sig för hustillverkare. När man ställer sig i tomtkön borde man kunna få en inbjudan till upplysningsmöten om vilka krav och vad man bör tänka på när man bygger hus. Vi har dock fortfarande inte fått något bygglov, kanske hon fortfarande vårdar sjukt barn ?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar