söndag 8 november 2009

Nu väntar vi på att bygglovet ska komma

Det är verkligen hutlösa avgifter till kommunen; 5000:- för nybyggnadskartan som man måste ha, för att kunna få bygglov samt kostnaden för bygglovet som är 25 000:-. Bara det är 30 000 i kommunala avgifter, men det är ju bara att gilla läget.

Handelsbanken fodrade in den slutfakturan på tomten från kommunen, för att vi ska äga tomten innan vi börjar bygga på den. De menar att annars har banken ingen säkerhet:-) Tur att vi har en underbar bankkille som ordnar det mesta. Det går snabbt, han är bra att prata med och vi behöver inte ta tag i saker och ting utan han sköter det mesta.

Vi har haft tur med Tord Karlsson, Hjältevadshus säljare och bankontakten Kim på Handelsbanken. Jag gillar när man inte behöver lägga energi på mer än att läsa papper och ta ställning till det som står där. När allt är klart för genomgång och man får olika alternativ att ta ställning till samt en konsekvensbeskrivning.

Hela familjen har börjat att längta efter den dagen när huset står färdigt på plats och samtidigt gruvar vi oss för flytten. Men det ligger långt fram i tiden ännu:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar